Könyvhét a Kultuccában
Az Ünnepi Könyvhét alkalmából idén immár 5. éve könyvbe öltözik a Ráday Kultucca®. A Ráday Könyvfesztiválon ebben az évben először könyvkiadók szerint ismerkedhetünk meg az újdonságokkal.

   
    Könyvhét a Kultuccában

   

    A tavasztól őszig tartó színes fesztiválok sorában június 3 – 5. rendezik meg az V. Ráday Könyvfesztivált a Ráday Kultuccában. A József Attila centenárium évében a könyves kirakodó vásár mellett a Könyvfesztivál egy különleges programsorozattal készül: jótékonysági koncerteket szervez Valami nagy, nagy tüzet kéne rakni… címen, hogy segítsen a IX. kerületi rászoruló, nehéz sorsú családokon. A rendezvény fővédnöke Göncz Kinga, az Ifjúsági Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium miniszter asszonya. A programsorozatot a NEKÖM Nemzeti évfordulók Titkársága az országosan kiemelt rendezvények közé sorolta.
   
    Az Ünnepi Könyvhét alkalmából idén immár 5. éve könyvbe öltözik a Ráday Kultucca®. A Ráday Könyvfesztiválon ebben az évben először könyvkiadók szerint ismerkedhetünk meg az újdonságokkal. A könyvvásár idei kiemelt programja, a kulináriai örömökben meghatározó gasztronómiai könyvek bemutatása lesz. Az V. Ráday utcai könyvfesztivál meghatározó szervező eleme, hogy az idei év, a József Attila centenárium éve. Ebből az alkalomból a Könyvfesztivál kiemelt kísérő programot, jótékonysági koncerteket szervez.
   
    A fellépő együttesek és előadók:
   
    június 3. 19 óra Oláh Ibolya és zenekara
    június 4. 19 óra Budapest Klezmer Band
    június 5. 19 óra Születésnapomra - Jordán Tamás, Sebő Ferenc, Kaláka Együttes
    A külvárosok, a nehéz sorsú, a magukra maradt emberek világa ma is létező világ, a rajtuk való segítés időszerű társadalmi feladat. Itt a Ferencvárosban, József Attila „kerületében”, közvetlen környezetünkben szeretnének a Könyvfesztivál szervezői segíteni. A jótékonysági koncertek célja a „meleg”, és a „fény”, azaz elmaradt gázszámlák, villanyszámlák, lakbérek törlesztése. A befolyt pénzösszeg a Ferencvárosi Családsegítő Szolgálat Horizont Szociális Alapítványán keresztül jut el a rászorultakhoz.
   
    A belépőjegy ára: 1000 Ft
   
    Meseház
   
    Egy könyves hétvége az egész család számára! A fesztivál ideje alatt nyitva tartó Meseházban gyermekjátékokkal, kézműves foglalkozásokkal, képzett animátorok által vezetett közösségi játékokkal várják a kicsiket és nagyokat!
   
   
2005-05-20 21:08:00