FEKETE DOBOZ FILMKLUB - Ráday
   A filmklub a Fekete Doboz Alapítvány azon filmjeiből válogat, melyek megvilágították a rendszerváltás egyes sarkalatos kérdéseit. Az öt hét programjának gerincét a nemrég még bemutatási tilalommal sújtott Az Ellenzéki Kerekasztal története című dokumentumfilm öt része alkotja.

   FEKETE DOBOZ FILMKLUB
   A Ráday Könyvesházban
   
   A filmklub a Fekete Doboz Alapítvány azon filmjeiből válogat, melyek megvilágították a rendszerváltás egyes sarkalatos kérdéseit. Az öt hét programjának gerincét Az Ellenzéki Kerekasztal története című dokumentumfilm öt része alkotja. A vetítések szerdánként 19 órakor kezdődnek, a filmek után beszélgetés, büfé. Május 5-én a film után beszélgetés a téma szakértőjével. Belépődíj: 300 Ft.
   Cím: Ráday Könyvesház, 1092 Budapest, Ráday u. 27.
   
   Program:
   
   1./ ápr. 7. Az Ellenzéki Kerekasztal története I-II
   
   2./ ápr. 28. Az Ellenzéki Kerekasztal története III-IV.
   
   
   3./ máj. 5. Az Ellenzéki Kerekasztal története V + beszélgetés
   
   
   4./ máj. 12. Harangszó fél egykor
   
   
   5./ máj. 26. Dunagate + Ezerkilenszáznyolcvankilenc
   
   
   
   
FEKETE DOBOZ FILMKLUB
   A Ráday Könyvesházban
   Az Ellenzéki Kerekasztal története I-II
   Április 7-én, 19 órakor
   A Ráday Könyvesházban (1092 Budapest, Ráday u. 27.)
   
   Az Ellenzéki Kerekasztal története
   5x50 perc

   
   
   1989 tavaszán hat ellenzéki párt (Fidesz, Független Kisgazdapárt, MDF, Magyar Néppárt, SZDSZ, Szociáldemokrata Párt) és két szervezet (a Bajcsy Zsilinszky Baráti Társaság és a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája) a Független Jogászfórum szervezésében ellenzéki egységet alkot az MSZMP-vel történő tárgyalások megkezdésére és a békés rendszerváltás véghezvitelére. Az ötrészes film az ellenzéki és a nemzeti kerekasztal tárgyalásain forgatott 150 óra eredeti archív felvétel anyagából készült.
   Operatőrök: Jávor István, Pesty László; szakértők: Berkovics György, Bozóki András; vágó: Pesty László, szerkesztő: Elbert Márta
   A filmklub a Fekete Doboz Alapítvány azon filmjeiből válogat, melyek megvilágították a rendszerváltás egyes sarkalatos kérdéseit. Az öt hét programjának gerincét a nemrég még bemutatási tilalommal sújtott Az Ellenzéki Kerekasztal története című dokumentumfilm öt része alkotja. A vetítések szerdánként 19 órakor kezdődnek, a filmek után beszélgetés, büfé. A május 5-i film után beszélgetés a téma neves szakértőjével. Belépődíj: 300 Ft.
   
   
2004-04-03 21:44:00