Születésnapi levél - Cserhalmi Györgynek
"Az idő múlik, a szélvész, gyors, fiatal, kiszámíthatatlan, vakmerő srácból érett férfikorba léptél. Az élet ma nagyon megérdemelten két ötössel jutalmaz."
(András Ferenctől)
Cserhalmi Györgynek!

Múlik az idő Réb – mondta Makay a régi barátnak. Igen, a Nagy Generáció-ban. Jól emlékszünk, irodám falán ahová nézek, a különböző képeken, plakátokon nap mint nap látlak, mint Réb Gábor, vagy Simon József, egy másikon a motoros Feliczián György, máshol a mester Horváth Imre néz rám immár visszavonhatatlanul.

Ezek az arcok mind a Te arcaid Cserhalmi Gyuri!

Igen, múlik az idő! Attól a naptól ismerlek, hogy felvételt nyertél a Főiskolára. Záróráig ültünk a Bástyában, és azóta fogva tart egyéniséged. rendkívül színes srác voltál. Nem volt kétséges, hogy a Főiskolán az első vizsgám főszerepét Te fogod játszani. Ugye régen volt?

Majd a Rózsa Sándor forgatásán felejthetetlen, féktelen, szilaj tombolásaid…
- mindnyájan téged féltettünk, nehogy bajod essen!

Aztán a közös filmjeink, varázslatos forgatásaink kitörölhetetlen emlékei:

- álltunk a zord, kietlen, havas hegycsúcsokon
- lóháton forró nyárban
- száguldó autókban
- veszélyes motoron
de mindenesetre legtöbbet az imádott Káli – medencében és a Balaton partján
- régi barátok, borok, és borozgatások hangulatát mindig átszőtte a félelmet nem ismerő, kiszámíthatalan gesztusaid sora.

A rólad szóló, de mindig Téged féltő mende – mondák ellenére már nem kéteséges, hogy barátságban szeretettel jól tudunk együtt dolgozni.

Mindig maradandót és rendkívülit alkottál.

Az idő múlik, a szélvész, gyors, fiatal, kiszámíthatatlan, vakmerő srácból érett férfikorba léptél. Az élet ma nagyon megérdemelten két ötössel jutalmaz.

Gyurikám! A jó isten sokáig éltessen, sok – sok filmet, színházi szerepet, még több sikert, és örök ifjúságot kívános neked a régi barátsággal:

András Ferenc

2003-02-16 14:00:00