Szabó András - Torzulás
Szabó András első könyves író izgalmas, merész regénye a hetekben jelent meg a Katica-Könyv-Műhely gondozásában.
A regény egy lakótelepi társaságról szól, akik kezükbe vették a sorsukat. A rendszerváltás bizonytalan éveiben csak a barátságukra számíthattak, és vágyaiktól elvakultan rohantak a csábító, de kilátástalan jövőbe. Az irodalom, a képzőművészet és a zene kapcsolata régóta foglalkoztatja az alkotókat, Szabó András az olvasás mellé zenei lejátszási listákat is ajánl visszafogott hangerővel, háttérzeneként.

 
Az író gondolatai: „...Kovács István basszusgitáros segítségével, a Deák Bill Blues Band-el járhattam az országot, blues és rock legendákon nőhettem fel, később a Depeche Mode zenéjén keresztül jutottam el az elektronikus zene világáig. A kilencvenes évek generációi a világot követő zenei irányzatok alakulását nem csak hallgatta, hanem megélte. A kulcsos gyerekek története egy nosztalgikus lenyomat, amiben a szereplőim több esetben valós emberek jellemvonásaiból épülnek fel, és a történetben valós események töredékeit is használtam. Mindenkiről kell szólnia, és senkiről sem, mert én nem azt akartam megírni, ami megtörtént, hanem azt, ami igaz.”

Hobo ezt írta a könyvről: „Tisztelt Olvasó!

Szíves figyelmükbe ajánlom Szabó András könyvét, melyből kiderül, hogy a zene is inspirációt adhat az irodalomnak és nem csak fordítva.”

Koltai Róbert a következőt írta a Torzulás című regényről:

„Figyelemre méltó, izgalmas és szellemes olvasmány, örömmel ajánlom mindenkinek.”

2020-11-16 15:50:00