Pécsi Civil Nap a Balokányban
A pécsi civilek ismét megmozdultak egy jó ügyért! „A Balokány Liget jelene és múltja. Poroljuk le a régi fénykép albumokat és tekintsünk a múltba! A képek önmagukért beszélnek. Hogy jelenleg milyen állapotban van a liget? Nehéz lenne ezt szavakba önteni. Összefogásra van szükség!” – olvasható Pécsi Civil honlapján. A Civil Nap szombaton 10:00 órától 13:00 óráig.
 
Személyes megjegyzésem: elfogult vagyok a Balokánnyal kapcsolatban!
Az 1953.,-4.,-5., nyarán egy hónapot „csere-gyerek”-ként Pécsett töltöttem. A Balokányban tanultam meg úszni. Az alábbi fényképen akár én is lehetnék.
Az V. POSzT-ot követően, Toller László akkori polgármesterrel készítettem interjút. Ebben, a terasz.hu-nak nyilatkozott először arról, hogy megpályázzák az Európa Kulturális Fővárosa címet, és beszélt a Balokány tervezett jövőjéről is. Most ismert a helyzet.

Örömmel adunk hírt, és támogatjuk az alábbi civil kezdeményezés!

Balokány - 1952.
 
Balokány - 2010. május 18.
 
Múlt hét pénteken (2010. június 18-án) 39 helyi civil szervezettel közösen megalapítottuk a Pécsi Civil Nap hagyományát, melyet e hét szombaton, azaz június 26-án rendezünk meg az első alkalommal a Balokány Ligetben. A családi programok mellett szakszerű önkéntes munkával szeretnénk segíteni a park rendbe tételét a lakossággal, lakóközösségekkel összefogva.

Rendezvényünkön minden Balokány Liget iránt érdeklődőt szeretettel látunk, a gyermekes családokat pedig izgalmas foglalkozásokkal várjuk. Munkánkat a városi Önkormányzat, illetve a Pécs Holding Zrt. szakmailag támogatja. Az önkéntes munkában résztvevőktől kérjük, hogy vegyék fel a kapcsolatot velünk annak érdekében, hogy a szakszerű és szervezett munka feltételeit megfelelően biztosítani tudjuk.

A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület a +36 (20) 5515-579 telefonszámon, vagy a misina@t-online.hu email címen várja azoknak az önkénteseknek a jelentkezését, akik a Balokány Liget újbóli használhatóságáért tenni is szeretnének.

Az önkéntesektől azt kérjük, hogy a park rendbetétele érdekében a munkaruházaton felül hozzanak magukkal fűnyíráshoz, cserjeirtáshoz, kertészeti munkához, egyéb kerti – karbantartó, bontó, tisztító – tevékenységekhez alkalmas szerszámokat (pl. fűkasza, fűrész, kés, gereblye, talicska, zsákok, stb.) és a hozzájuk illő védőfelszereléseket (pl. kesztyű, szemüveg, zárt cipő, stb.). Áramellátásra sajnos nem lesz lehetőség, ezért kérjük feszültségforrást igénylő szerszámokat ne hozzanak.

A családokat és gyermekeket többféle apró foglalkozással várja a Pécsi Zöld Kör és a Piknik Park önkénteseinek csapata. Amennyiben szívesen megmutatná azokat a családi fényképeit, melyek régen a Balokány Ligetben készültek, kérjük hozza magával, egy rögtönzött kiállítás keretén belül lesz lehetőség a bemutatásukra (csak a rendezvény ideje alatt). A plédet és a piknikkosarat se felejtse otthon!

Az 1. Pécsi Civil Nap szombaton 10:00 órától 13:00 óráig fog tartani.

Várjuk Önt és családját sok szeretettel!

[ Kadelka László ] 2010-06-24 00:02:00